Massages/lichaamstherapie

Massages/ lichaamstherapie

“Natuurlijk jezelf zijn”

praktijkpure4us

Massage

Een massage kan ook in worden gezet als lichaamstherapie. Ook kun je ervoor kiezen om een extra ontspannende massage los bij te boeken. Tijdens een massage worden de reflexgebieden op het lichaam aangepakt, specifiek op de rug en rondom de organen. Ook worden de gebieden op de voeten aangepakt.

Het zelfgenezendvermogen wordt aangezet door bovengenoemde gebieden te masseren. Na de massage en voor de massage is het aan te raden om voldoende water drinken. Door dit te doen, worden afvalstoffen beter door het lichaam afgevoerd. Tijdens de massage wordt het hormoon oxytocine aangemaakt, wat onder meer zorgt voor een blij gevoel. De holistische massages zijn hierdoor erg aangenaam voor zowel lichaam als geest.

De massages waar je uit kunt kiezen zorgen altijd voor een betere doorbloeding. Hierdoor kunnen pijn en verkramping af worden genomen en het brengt algehele ontspanning van lichaam en geest. 

Iedere massage wordt altijd op je eigen lichaam afgestemd. Dit betekent dat er ook altijd rekening wordt gehouden met contra-indicaties. Een korte anamnese vooraf is daarom altijd onderdeel van de behandeling.

Schröpfen

Een mogelijke behandeling die geschikt voor ja kan zijn, is schröpfen. Deze massage resulteert in een blauwe plek, maar zorgt daarom wel voor een betere doorbloeding. Tijdens de behandeling worden de lymfen gereinigd en de behandeling verhoogt de werking van het immuunsysteem. Tijdens de droog-schröpfen behandeling worden er geen insnijdingen gedaan in de huid.

Ook behoren kompresssen, wikkels en leempakkingen tot de mogelijkheden als het aankomt op een behandeling. Alle varianten kunnen toe worden gepast op bloeduitstortingen, ontstekingen, koorts, huiduitslag en kneuzingen. Ook kan er aan een leempakking geneeskrachtige kruiden toe worden gevoegd.

Het Spijkermatje

De Brellavio spijkermat, ook wel acupressuurmat genoemd, is een soort matras met daarop allemaal rondjes. Deze hebben unieke scherpe uiteinden die in de huid drukken als je op de mat gaat liggen. 

Werking van de spijkermat

Zodra je op de mat gaat liggen prikken de scherpe uiteinden in de huid. Jouw lichaam ervaart een (lichte) pijnprikkel. De hersenen maken Endorfine & Oxytocine aan, twee gelukshormonen die een pijnstillende werking hebben. Na een aantal minuten neemt de pijn af en merk je dat jouw lichaam warm wordt.

De doorbloeding is geactiveerd waardoor de afvalstoffen sneller en beter worden afgevoerd. Ook de spieren ontspannen. Jouw aandacht is volledig naar het lichaam getrokken en onbewust maak je jouw hoofd leeg. Binnen 10-20 minuten ben je helemaal relaxed. Je kan het vergelijken met acupressuur. De Spijkermat wordt ook niet voor niks ook een acupressuurmat genoemd. Daar zijn geen verschillen in.

* Ook kan de spijkermat worden gebruikt voor de voeten met daarbij hetzelfde resultaat.

Slecht slapen, stress, burn-out & het belang van ontspannen

Wij krijgen tegenwoordig steeds meer prikkels te verwerken. In plaats dat we meer tijd nemen om deze prikkels te verwerken zijn we juist meer in minder tijd gaan doen. Daarnaast wordt er ook steeds minder de tijd genomen om echt even te ontspannen door ons drukke leven. Het resultaat hiervan is dat we nog meer prikkels binnen krijgen. We vallen moeilijker in slaap, we komen minder goed in een diepe slaap. Stress neemt toe en kans op een burn-out is groot.

Toename rugklachten, nek- en schouderklachten, (spannings-) hoofdpijn en migraine

We zijn door de jaren heen steeds minder gaan bewegen. Ook besteden we meer tijd door achter een scherm. Of je nu voor jouw werk achter een laptop zit of je kijkt regelmatig op jouw telefoon er zit meer spanning opgeslagen in onze rug, nek- en schouders dan voorheen. Wanneer je minder beweegt, vermindert de doorbloeding, worden afvalstoffen minder goed afgevoerd en krijg je last van stijven spieren en soms zelfs zogenoemde knopen.

Positieve effecten spijkermat

 • Vermindering van nek- en schouderklachten waaronder stijve spieren
 • Directe ontspanning
 • Verbeterde doorbloeding
 • Vermindering van hoofpijn en migraine
 • Ontspannen van de spieren
 • Afname van restless legs, wintertenen en zere voeten
 • Meer energie en minder stress
 • Vermindering van (chronische) pijnklachten

Het gebruik van Het spijkermatje is niet aan te raden in het geval van:

 • Bij bloedstollingsproblemen, hartproblemen en/of gebruik van zware bloed verdunnende middelen
 • Bij huidproblemen op de plekken waar het kussen gebruikt wordt
 • Bij zwangerschap: het gelukshormoon oxytocine kan wee-opwekkend zijn, het is belangrijk dat het lichaam tijdens deze periode in eigen balans is
 • Raadpleeg altijd een arts bij twijfel

Pijn met pijn behandelen / Chronische pijnklachten

Wanneer we pijn ervaren en hierdoor minder goed kunnen functioneren proberen we om van deze pijn af te komen.

Wanneer je de spijkermat gebruikt op zo’n moment wordt de doorbloeding geactiveerd. De gelukshormonen endorfine en oxytocine worden aangemaakt. En binnen enkele minuten kan dit zorgen voor verlichting van de pijnklachten. Of het is juist fijn om even de ontspanning op de mat te vinden doordat jouw aandacht op iets anders gericht wordt dan jou klachten. Juist daarom wordt de spijkermat ingezet bij chronische pijnklachten waaronder reuma, hoofdpijn/migraine, fibromyalgie of spierpijn.

Eigen ervaring

Een spijkermatje is een heel handig middel voor een groot aantal klachten. Het spijkermatje is voor een hele hoop klachten te gebruiken.
Zelf heb ik hem gebruikt om makkelijker in slaap te komen, om mijn spieren te ontspannen en voornamelijk omdat hij werkt op de reflex gebieden op de rug.

Door op het spijkermatje te liggen kom je langzaam tot ontspanning door alle drukpunten. Ik voel heel duidelijk dat mijn rug warm wordt na een paar minuten.

Op je rug zitten ook reflex gebieden. Deze worden door de mat allemaal gestimuleerd. Dus buiten de ontspanning in je spieren en de doorbloeding die op gang wordt gezet, worden de reflex gebieden ook aangezet.
Hierdoor zal er naar je organen meer energie stromen. Wat er vervolgens voor zorgt dat de organen meer energie ontvangen en hun afvalstoffen kunnen uitscheiden.

Drink daarom ook water voordat je op de mat gaat liggen. Maar ook als je er weer vanaf komt. De doorstroming van water is namelijk belangrijk om echt de afvalstoffen uit je lichaam te krijgen.
Als ik van de spijkermat af kom voel ik heel duidelijk dat mijn spieren veel soepeler aanvoelen. Het voelt gelijk al veel meer ontspannen in mijn rug. Als ik hem gebruik voor het slapen merk ik dat er in mijn hele lichaam meer rust is ontstaan, waardoor ik sneller in slaap val.

Wil je meer info over wat deze mat nog meer voor effecten op je gezondheid heeft? Dan kan je mij altijd een berichtje sturen.

2Y5A9591

De  natuurgeneeskundige behandeling is erop gericht om de opname, de verwerking en met name de uitscheiding te bevorderen. Hierdoor kán het lichaam de balans herstellen.

De massages die ik geef zijn op de gehele mens gericht en daarom ook holistisch.
Ik kijk naar u als heel persoon in plaats van een deel van het lichaam wat gemasseerd wordt. 

praktijkpure4us

Mijn passie ligt bij vrouwen die zwanger willen worden. En waarbij dit misschien niet lukt. Of vrouwen die eerst hun eigen lichaam willen reinigen voordat ze willen proberen zwanger te worden.

2Y5A9812

Over Pure4us

Al 3 generaties maken wij als familie 100% natuurlijke gifvrije verzorgingsproducten.

Dit begon bij mijn oma. Toen ze nog jong was wilde ze een crème van de drogist op haar gezicht smeren en haar vader zei tegen haar ‘je moet die rotzooi niet op je gezicht smeren’. Mijn oma begreep niet waarom, maar ging op onderzoek uit.

Reviews

Conny Gassner
Lees verder
Ik ben met verschillende klachten bij Esmee terecht gekomen. O.a. Met overgangsklachten en darmklachten. Na een uitgebreide intake, kreeg ik een kruidentinctuur waar ik iedere dag druppels van inneem. Na een paar weken merkte ik al verschil! Mijn opvliegers zijn zo goed als verdwenen. En ook mijn darmklachten zijn weg. Dus mijn advies is heb je langdurende klachten en al van alles geprobeerd, maak een afspraak bij Esmee👍🏻
Irene Westra
Lees verder
De producten zijn fantastisch, heb nog nooit producten gehad die zo goed voor mij werkte! En de service is zeker niet minder, er zit een top team achter pure4us
Giny Wielenga
Lees verder
Mijn zoon krijgt al langere tijd kruiden afgestemd op zijn klachten en het gaat zo goed! Nauwelijks meer klachten door zijn allergie. Ook de adviezen voor voeding waren zo welkom, het doet hem goed. Esmee neemt echt de tijd voor je☺
Pascal van Wijk
Lees verder
5 sterren
Sieb Brandsma
Lees verder
Bedankt voor de heerlijke moisturizer, Deo, shaving cream en after shave balm. Ik wil nooit meer anders wat een verschil zeg ! Goede service en leuk verpakt.
Floor Dekker
Lees verder
Top
Nicole Vossaert
Lees verder
Ik hou van eerlijke producten,proficiat met je verzorgingslijn
Heidi
Lees verder
Esmee is een prachtige vrouw die op een fijne manier haar kennis over holisme uitdraagt. Ik hou van haar natuurlijke producten, vooral het kruidentuintje voor op mijn oksels. Ook gebruik ik graag de zelfgemaakte crème, scrubs en tandpasta. Leuk hoe je tegen mijn zoontje praat als we op consult zijn. Fijn hoe ik verandering bij hem zie na het gebruiken van het kruidentinctuur en de Bachbloesem. Dankbaar dat ik jou mag kennen en hoop nog veel van je te leren. Ga zo door met je mooie praktijk op een schitterende plek.
Martine
Lees verder
Esmee is een vrouw met heel veel kennis over gezondheid. Ze weet de angel uit mijn verhaal te halen en komt met praktische oplossingen waar ik mee aan de slag kan gaan. Ik merk hierdoor snel verbetering. Haar betrokkenheid geeft me het gevoel dat ik altijd bij haar terecht kan. Enorm aanbevolen!!
Previous
Next

Gevestigd te Anna Paulowna
aan de van Ewijcksvaart, 1761 JS

©2024 praktijkpure4us.nl All Rights Reserved