De anamnese

“Geen symptoombestrijding, maar op zoek naar de oorzaak van jou klachten en deze behandelen”

Praktijkpure4us

Hoe bepaal ik wat de therapie wordt?

(Reuma hoort heel vaak bij de nieren.)
Iemand komt bij mij met een hoofdklacht waar je mee geholpen wilt worden. Als voorbeeld gebruik ik Reuma.

Tijdens een anamnese (gehele ziektegeschiedenis) zal ik op de 5 pijlers van gezondheid uitvragen. De 5 pijlers zijn op verschillende gebieden (Fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel & sociaal) en ze hebben allemaal met elkaar te maken. Als het dus op 1 van de gebieden niet helemaal goed gaat (bijvoorbeeld fysieke klachten) dan is de kans heel groot dat je ook klachten zult hebben op bv.
emotioneel niveau. Op emotioneel gebied hoort bij de nieren bijvoorbeeld angst. Een eerste anamnese duurt ongeveer 1 ½ tot 2 uur. Vervolgconsulten duren 1 uur.

Door op deze manier op alle orgaangebieden en systemen uit te vragen kom ik op een zo compleet mogelijk beeld. Vanuit daar ga ik kijken wat jouw lichaam nodig heeft. En ga ik kijken wat de orgaansystemen nodig hebben. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat orgaansystemen gereinigd,
opgebouwd, ondersteund moeten worden. Ook kijk ik nog naar iets anders in de anamnese. Dat zijn de 4 natuurkwaliteiten.

Dit is een methode die ik tijdens mijn opleiding heb geleerd.

 

praktijkpure4us

Zoals je op de afbeelding kunt zien is er een assenstelsel (horizontale lijn en een verticale lijn die
elkaar in het midden kruisen).

Je hebt aan de ene kant de Warme as en daar tegenover staat de Koude as. Zoals je op het plaatje ziet hoort bij de Warme as een persoon die extrovert is. Op de Koude as past iemand die meer introvert is.

Op de andere as heb je aan één kant de Vocht as en daar tegenover staat de Droge as. Bij de Vocht as past iemand die graag de verbinding aan gaat, die veel tegelijk wilt doen, etc. Bij de Droge as past iemand die gedijt op structuur (een lijstje maken voor boodschappen en daar niet vanaf wijkt. En dan niet omdat je anders dingen in de winkel vergeet. Dan is het juist weer Vocht).

Iedereen heeft al deze kwaliteiten in zich en beweegt ook als het goed is soepel over deze assen.

Maar toen je geboren bent ben je aangelegd met 2 kwaliteiten die bij jouw als persoon passen.
En waar jij je kan opladen en ontspannen. Dit kan bijvoorbeeld Koud en Vocht zijn. Je haalt dan je rust/ontspanning uit tijd voor jezelf.

Maar het kan zo zijn dat je dingen in je leven hebt meegemaakt waardoor je meer naar de Warme kant van de as moest bewegen (en daar eigenlijk niet goed meer uit kon komen). Dit kan bijvoorbeeld zijn dat je een rustig kind was, maar dat je hierdoor buiten de groep viel.
Hierdoor heb je jezelf ‘aangeleerd’ om naar de warme kant van de as te gaan. Je wilde namelijk wel bij de groep horen, en daardoor moest je je misschien wel voor doen als een extravert persoon. Doordat je dit een hele lange tijd hebt gedaan, kan je dan niet meer goed terug naar jouw oorspronkelijke kant van de Koude as als introvert, waar je je rust en ontspanning uit haalt. Hierdoor kunnen er blokkades ontstaan in je lichaam en kun je daar letterlijk ziek van worden.

Je gedijd namelijk niet meer in je eigen kwaliteiten. Rust en ontspanning gaat in de loop der tijd niet meer, en hierdoor ga je over je eigen grenzen heen. Maar je kunt niet meer terug naar de Koude kant. Want dat roept misschien wel onbewust herinneringen op van buiten de groep vallen.
Je blijft dus doorgaan en doorgaan tot je op een punt komt dat de gecreëerde blokkade voor ziekte gaat zorgen.
(zie de 5 pijlers, alles speelt op elkaar in)

In mijn therapie ga ik dus ook kijken waar jij oorspronkelijk thuis hoort op de assen van de 4 natuurkwaliteiten. En ik ga kijken waar je op dat moment in je leven op de assen bent. Tijdens de therapie ga ik je dan weer terugbrengen met de beweging die de kruiden kunnen maken naar de kwaliteiten die je het meest nodig hebt. En waar jij weer meer jezelf kunt zijn, meer energie zult hebben, sterker in je schoenen zult staan, etc.

De therapie kan uit verschillende onderdelen bestaan. (Fytotherapie, voedingsadviezen,  massages, Bachbloesemtherapie) Elk individu is anders. En daarom kijk ik holistisch naar jouw als individu en wat er bij jou past.

2Y5A9591

De  natuurgeneeskundige behandeling is erop gericht om de opname, de verwerking en met name de uitscheiding te bevorderen. Hierdoor kán het lichaam de balans herstellen.

De massages die ik geef zijn op de gehele mens gericht en daarom ook holistisch.
Ik kijk naar u als heel persoon in plaats van een deel van het lichaam wat gemasseerd wordt. 

praktijkpure4us

Mijn passie ligt bij vrouwen die zwanger willen worden. En waarbij dit misschien niet lukt. Of vrouwen die eerst hun eigen lichaam willen reinigen voordat ze willen proberen zwanger te worden.

2Y5A9812

Over Pure4us

Al 3 generaties maken wij als familie 100% natuurlijke gifvrije verzorgingsproducten.

Dit begon bij mijn oma. Toen ze nog jong was wilde ze een crème van de drogist op haar gezicht smeren en haar vader zei tegen haar ‘je moet die rotzooi niet op je gezicht smeren’. Mijn oma begreep niet waarom, maar ging op onderzoek uit.

Reviews

Conny Gassner
Lees verder
Ik ben met verschillende klachten bij Esmee terecht gekomen. O.a. Met overgangsklachten en darmklachten. Na een uitgebreide intake, kreeg ik een kruidentinctuur waar ik iedere dag druppels van inneem. Na een paar weken merkte ik al verschil! Mijn opvliegers zijn zo goed als verdwenen. En ook mijn darmklachten zijn weg. Dus mijn advies is heb je langdurende klachten en al van alles geprobeerd, maak een afspraak bij Esmee👍🏻
Irene Westra
Lees verder
De producten zijn fantastisch, heb nog nooit producten gehad die zo goed voor mij werkte! En de service is zeker niet minder, er zit een top team achter pure4us
Giny Wielenga
Lees verder
Mijn zoon krijgt al langere tijd kruiden afgestemd op zijn klachten en het gaat zo goed! Nauwelijks meer klachten door zijn allergie. Ook de adviezen voor voeding waren zo welkom, het doet hem goed. Esmee neemt echt de tijd voor je☺
Pascal van Wijk
Lees verder
5 sterren
Sieb Brandsma
Lees verder
Bedankt voor de heerlijke moisturizer, Deo, shaving cream en after shave balm. Ik wil nooit meer anders wat een verschil zeg ! Goede service en leuk verpakt.
Floor Dekker
Lees verder
Top
Nicole Vossaert
Lees verder
Ik hou van eerlijke producten,proficiat met je verzorgingslijn
Heidi
Lees verder
Esmee is een prachtige vrouw die op een fijne manier haar kennis over holisme uitdraagt. Ik hou van haar natuurlijke producten, vooral het kruidentuintje voor op mijn oksels. Ook gebruik ik graag de zelfgemaakte crème, scrubs en tandpasta. Leuk hoe je tegen mijn zoontje praat als we op consult zijn. Fijn hoe ik verandering bij hem zie na het gebruiken van het kruidentinctuur en de Bachbloesem. Dankbaar dat ik jou mag kennen en hoop nog veel van je te leren. Ga zo door met je mooie praktijk op een schitterende plek.
Martine
Lees verder
Esmee is een vrouw met heel veel kennis over gezondheid. Ze weet de angel uit mijn verhaal te halen en komt met praktische oplossingen waar ik mee aan de slag kan gaan. Ik merk hierdoor snel verbetering. Haar betrokkenheid geeft me het gevoel dat ik altijd bij haar terecht kan. Enorm aanbevolen!!
Previous
Next

Gevestigd te Anna Paulowna
aan de van Ewijcksvaart, 1761 JS

©2024 praktijkpure4us.nl All Rights Reserved